Svečanom dodjelom nagrada u nedjelju je završeno 23. izdanje teniskog turnira "Kiseljak open".

Pehar ove godine putuje za Belgiju jer je nakon tri seta finalnog meča pobjedu odnio Joris de Loore. Libanonac Hady Habib zaustavljen je u finalu koje su na terenu Teniskog kluba Ellitpic pratili brojni ljubitelji bijelog sporta ali i gledatelji RTV-a Herceg Bosna u prijenosu uživo.

 

Oba finalista su nakon sedam dana natjecanja u Kiseljaku istaknuli odličnu organizaciju ovog, jednog od najjačih turnira u regiji, ali i gostoljubivost domaćina.

 

Općina Kiseljak je partner i suorganizator ovog velikog sportskog događaja a pobjedničke pehare finalistima je uručio načelnik Mladen Mišurić-Ramljak koji je i zatvorio turnir te pohvalio cijeli organizacijski tim Teniskog kluba Eliptic koji na najbolji mogući način promovira općinu Kiseljak ali i cijelu BiH.

 

Predsjednik Kluba i direktor turnira Robert Biletić već je najavio novo izdanje turnira na kojem su i ove godine nastupile desetine tenisača iz cijelog svijeta.

 

Svečanosti zatvaranja su nazočili i izvršni direktor tvrtke Sarajevski kiseljak Darko Josipović te predstavnik tvrtke Boreas, Alojz Stanić. Također, finalni dan turnira i ove je godine pratio i veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Ivan Sabolić.

 

Podsjećamo, ukupan nagradni fond turnira je 25 000 dolara a isti se boduje za ATP ljestvicu i igra pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije.

Finalni dan je upotpunjen glazbenim programom ali i nastupima kiseljačkih mažoretkinja.

 

Podsjećamo, Australci Matthew Romios i Brandon Daly Walkin osvojili su natjecanje u parovima pobijedivši u finalu talijansko-švicarsku kombinaciju Belucci/Bertola.

Što se finalnog meča u singlu tiče, igralo se bez breakova do rezultata 2-2 u prvom setu, a onda de Loore uzima servis Habibu, no u narednom gemu Libanonac pravi re-break. 

Pri rezultatu 4-4 belgijski reket ponovo oduzima servis protivniku, te ga potom lako brani i sigurnim servisom potvrđuje osvajanje prvog seta.

Drugi set donosi buđenje Habiba. Bio je dosta bolji, spasio je 4/4 break lopte. Djelovao je smirenije, a za dobar pristup nagrađen je pri rezultatu 6-5*, kada uzima break i meč odvodi u treći set.

 

U trećem setu de Loore pravi break pri rezultatu 1-1, a potom taj break uspijeva i obraniti. Do kraja pravi još dva breaka te jednom gubi svoj servis.

Set je riješio u svoju koristi rezultatom 3-6, a Habib je jako loše reternirao, pogotovo na prvi servis.

Habib je ispalio 6 aseva, de Loore jedan manje. Na prvi servis Libanonac je osvojio 63 posto poena, a Belgijac 70 posto. Čak 7 dvostrukih pogrešaka napravio je Habib, a de Loore četiri.