Poljski tenisač Maks Kasnikowski osvajač je ITF teniskog turnira "Juicy Kiseljak open 2024.".

Prvi nositelj apsolutno je opravdao status i zasluženo osvojio ukupno svoju petu titulu u pojedinačnoj konkurenciji.

U finalu je nadigrao Britanca Jaya Clarkea dvaput po 6-2.

 

Meč je trajao 1 sat i 18 minuta. Poljak je imao i pet aseva, Britanac četiri. Kasnikowski je iskoristio četiri od sedam break lopti, a protivniku dozvolio tek jednu, koju je spasio. Imao je 81 posto osvojenih poena na prvi servis i 65 na drugi, naspram 63 posto Clarkea na prvi i samo 29 posto na drugi.

Vrijedi spomenuti kako poljski tenisač u srpnju puni 21 godinu, ali i kako je danas pobijedio ozbiljnog igrača koji je 2019. prošao i prvo kolo na Wimbledonu. Prije početka turnira bio je 268. na ATP ljestvici, no današnjim trijumfom dodatno će napredovati.

Finalni meč 25. jubilarnog turnira u Kiseljaku gledao je velik broj gledatelja koji su ostali ispratiti i svečanost zatvaranja. Sudionike svečanosti je predvodio direktor turnira Robert Biletić, ujedno vlasnik Teniskog kluba Elliptic  dok je pehare pobjednicima dodijelio načelnik Općine Kiseljak koja je i suorganizator turnira. Svečanosti je nazočio i predstavnik Stanić grupe, generalnog pokrovitelja turnira, Alojz Stanić. Ispred tvrtke Sarajevski kiseljak i ove godine je nazočio izvršni direktor Darko Josipović dok je gospođa Anđa Kalem sudjelovala ispred Ministarstva civilnih poslova BiH.

Osim kiseljačkih mažoretkinja, ove godine je upriličena i jedna glazbena točka. Naime, operni solist, bariton, Siniša Markanović je u pratnji pijaniste i profesora, Bartolomeja Stankovića, izveo skladbu "Neka cijeli ovaj svijet".

Podsjećamo, riječ je o jubilarnom 25. izdanju teniskog turnira u organizaciji Teniskog kluba Elliptic i Općine Kiseljak a pod generalnim pokroviteljstvom Stanić grupacije odnosno brendova Maraska i Heineken.  Turnir se od 2010. godine igra pod ITF-om.

Turnir su i ove godine podržali predsjednica FBIH Lidija Bradara, Ministarstvo obrazovanja KSB, JP Elektroprivreda HZ HB ali i brojne tvrtke: Sarajevski kiseljak, Ceste company, Mix company, Barić, Croatia osiguranje, Bar floor, Hotel Bank, Motel Maks, Motel Zigi, Master fizikal, Telemach, Inoma, NINA, Eurosport, JURAK, Nikačević, Guma M, Marcaffe, Delta security, Pekara Matić, Foto studio Pavlović, BRDA kao i medijski pokrovitelji  Kiss FM i Artinfo.ba. Meč je uživo prenosila RTV Herceg-Bosne.